Moody's a imbunatatit perspectiva de rating a Rusiei: Avansul economiei in 2018 va depasi efectele incetinirii productiei industriale din 2017

Vineri, 26 Ianuarie 2018, ora 15:35
2486 citiri
Moody's a imbunatatit perspectiva de rating a Rusiei: Avansul economiei in 2018 va depasi efectele incetinirii productiei industriale din 2017
Foto: CC0 Creative Commons

Agentia de evaluare financiara Moody's Investors Service a imbunatatit perspectiva ratingului suveran al Rusiei de la stabila la pozitiva, estimand ca avansul economiei in acest an va depasi in mare parte efectele negative provocate de incetinirea productiei industriale in ultimul trimestru din 2017, transmite Reuters.

Imbunatatirea perspectivei vine pe fondul intaririi institutionale si a rezistentei economiei, care au redus vulnerabilitatea Rusiei la socurile externe cauzate de tensiunile geopolitice sau de scaderea pretului titeiului, se arata in comunicatul agentiei de evaluare financiara.

In prezent Moody's atribuie Rusiei un rating "Ba1". Agentia se asteapta ca recentele castiguri macroeconomice sa fie sustinute pe termen lung iar volatilitatea economica din ultimii ani sa se diminueze.

Ministrul rus de Finante, Anton Siluanov, si-a exprimat speranta ca "stabilitatea macroeconomica va permite agentiilor de evaluare financiara sa imbunatateasca ratingurile Rusiei, nu doar perspectivele".

Economia rusa, afectata de sanctiunile occidentale si de scaderea pretului titeiului, a revenit la o crestere moderata, inregistrand anul trecut un avans de 1,4%-1,8%, conform estimarilor preliminare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#perspectiva rating Rusia, #avans economie Rusia , #Rusia