Moscova raspunde la prelungirea sanctiunilor: Mergem pe principiul reciprocitatii!

Luni, 22 Iunie 2015, ora 14:33
1456 citiri
Moscova raspunde la prelungirea sanctiunilor: Mergem pe principiul reciprocitatii!
Foto: Kremlin

Decizia liderilor politici din Europa de a prelungi sanctiunile economice aplicate Rusiei pana pe 31 ianuarie 2016 atrage si un raspuns imediat din partea Kremlinului.

Intr-o declaratie facuta de purtatorul de cuvant al presedintiei ruse, Dmitry Peskov, se arata ca puterea de la Moscova va raspunde cu prelungirea embargoului pentru marfurile alimentare din UE, in baza principiului reciprocitatii, arata agentia Tass.

"Repetam, principiul reciprocitatii sta la baza abordarii noastre in problema sanctiunilor economice", a afirmat Peskov.

Purtatorul de cuvant al lui Vladimir Putin a declarat ca Rusia nu face decat sa raspunda la o anumita atitudine a politicienilor de la Bruxelles, dar pretul final risca sa fie platit de contribuabilii din UE.

"Rusia considera acesta sanctiuni nejustificate si ilegale. Nu noi am initiat masurile de sanctionare si nici acum nu suntem cei care fac primul pas in aceasta directie.

Aceasta practica prejudiciaza atat interesul actorilor economici din tara noastra, dar si interesul celor din Uniunea Europeana si, in final, pe cel al contribuabililor europeni", a precizat Peskov.

Consiulul Europei, la nivel de ministri de Externe a anuntat astazi prelungirea sanctiunilor economice pentru Rusia cu inca sase luni, in speranta ca astfel se va ajunge la respectarea acordului de incetare a focului in estul Ucrainei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Schema prin care companiile din Rusia ar încerca să scape de sancțiunile occidentale
Schema prin care companiile din Rusia ar încerca să scape de sancțiunile occidentale
Comercianții din Rusia și China fac afaceri cu sârmă de cupru, în pofida sancțiunilor vestice, și evită taxele, pretinzând că tranzacțiile se referă la resturi de metale, conform unei...
#sanctiuni economice Rusia, #embargou marfuri alimentare Rusia, #comert UE Rusia , #Rusia