Naftogaz ar putea fi divizata in trei entitati dupa restructurare

Marti, 06 Septembrie 2011, ora 08:57
1268 citiri
Naftogaz ar putea fi divizata in trei entitati dupa restructurare

Compania ucraineana Naftogaz ar putea fi divizata in trei entitati dupa restructurare, a anuntat luni seful societatii, citat de RIA Novosti. 

Cele trei societati se vor ocupa separat de productia, transportul si vanzarea gazului national, a explicat Ievghen Bakulin, intr-un interviu pentru postul de televiziune Channel 5.

El a adaugat ca cele trei companii ar avea oportunitati bune pentru o cooperare benefica reciproc intre Ucraina si Rusia.

Saptamana trecuta, presedintele ucrainean Viktor Ianukovici a ordonat Guvernului sa pregateasca pana in 1 octombrie un proiect de retructurare a Naftogaz.

Premierul ucrainean Mikola Azarov a spus luni ca Ucraina ar saluta participarea rusa in noua companie de productie de gaz natural, ce ar putea obtine licenta de productie a circa 1.000 de miliarde de metri cubi de gaz.

"Naftogaz va fi restructurata pentru a deveni o companie de productie de gaz natural complet transparent", a explicat Azarov.

"Daca Rusia se decide sa fie parte - este binevenita", a adaugat el. Saptamana trecuta, Azarov a spus ca Ucraina va desfiinta Naftogaz si va revizui toate contractele cu Rusia. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#naftogaz, # ucraina, # restructurare naftogaz, # divizie naftogaz , #Rusia