Nu mai pleaca prea usor: Rusii vor avea o baza militara permanenta in Siria

Luni, 10 Octombrie 2016, ora 21:00
4457 citiri
Nu mai pleaca prea usor: Rusii vor avea o baza militara permanenta in Siria
Foto: Wikimedia

Rusia intentioneaza sa permanentizeze prezenta sa militara in portul sirian Tartus, din Mediterana de Est, dupa cum a anuntat pe 10 octombrie ministrul adjunct al Apararii de la Moscova, Nikolai Pankov.

Declaratia acestuia, preluata de agentia Reuters, demonstreaza ca Rusia doreste sa-si extinda prezenta in Siria, tara in care a intervenit militar pentru a-l sustine pe dictatorul Bashar al-Assad inca din toamna anului trecut.

"Vom avea o baza permanenta in Tartus. Documentele sunt deja gata si se afla la semnat de conducerea mai multor agentii. Speram sa va solicitam cat mai curand sa ratificati aceste acte", a explicat ministrul adjunct al Apararii in fata senatorilor rusi.

"Facand asta, Rusia nu doar ca isi creste potentialul militar in Siria, ci si in intreg Orientul Mijlociu si regiunea mediteraneana", a declarat si senatorul Igor Morozov, care a salutat initiativa ministrului.

Rusia are deja o baza aeriana in Siria, la Hmeymim, in provincia Latakia, folosita in cursul raidurilor de sprijin pentru trupele regimului de la Damasc.

La inceputul acestei luni, Moscova a trimis in Tartus si mai multe sisteme de rachete antiaeriene S-300.

#baza militara Tartus, #flota rusa Mediterana, #razboi civil Siria , #Rusia