Nu se intrevad sanse de detensionare a relatiei SUA cu Rusia - oficial american

Marti, 13 Iunie 2017, ora 08:49
2577 citiri
Nu se intrevad sanse de detensionare a relatiei SUA cu Rusia - oficial american
Foto: zerohedge.com

Pentru moment, nu sunt sanse ca Rusia sa initieze o reapropiere de Statele Unite, Moscova insistand sa mentina pozitia unui competitor strategic, afirma un oficial din administratia de la Washington.

Divergentele inregistrate intre cele doua parti, cu un accent deosebit pus pe problema siriana, par sa reduca substantial sansele unei apropieri intre cele doua parti, chiar daca, in aproximativ o luna, Vladimir Putin urmeaza sa se intalneasca cu Donald Trump, observa Reuters.

"In acest moment, nu vad niciun element care sa arate ca Putin doreste o relatie pozitiva cu noi. Acest lucru nu inseamna ca nu vom incerca sa gasim un teren comun", a explicat secretarul american al Apararii, Jim Mattis.

Joseph Dunford, seful Statului Major, a completat spusele lui Mattis mentionand ca cele doua parti intretin o relatie de adversitate.

"A ales sa fie un competitor strategic, o situatie pe care trebuie sa o luam asa cum este", a mai spus Mattis, in cadrul unei audieri in Congres.

La sfarsitul saptamanii trecute, Moscova a transmis Washingtonului un punct de vedere in care considera inacceptabila bombardarea fortelor proguvernamentale din Siria de catre aviatia americana.

Senatorii americani lucreaza deja la un proiect de lege care sa permita cresterea nivelului de sanctiuni economice indreptate impotriva Rusiei, unul care sa nu permita Casei Albe sa opereze modificari in regimul de sanctiuni fara o aprobare din partea Congresului.

Democratii si republicanii negociaza de mai bine de o saptamana un amendament legat de sanctiunile impuse Iranului, prin care sa poata aplica sanctiuni Rusiei pentru amestecul in alegerile prezidentiale din 2016, anexarea Ucrainei si sustinerea fortelor guvernului Assad in razboiul civil din Siria.

#relatii Rusia SUA, #azboi civil Siria, #sanctiuni Rusia , #Rusia