O coloana de blindate rusesti a intrat in Ucraina. Armata contraataca

Luni, 25 August 2014, ora 13:50
1972 citiri
O coloana de blindate rusesti a intrat in Ucraina. Armata contraataca
paginaderusia.ro

Autoritatile ucrainene au anuntat luni ca o coloana formata din zeci de tancuri si blindate a trecut frontiera dinspre Rusia, in sud, langa Marea Azov, si ca in prezent au loc lupte intre acestea si graniceri ucraineni, informeaza Unian.ua si AFP.

"Frontiera ucraineana a fost violata de o coloana formata din mai multe zeci de tancuri si vehicule blindate", care au intrat pe teritoriul ucrainean pe langa orasul industrial Mariupol, a precizat, pentru AFP, purtatorul de cuvant al armatei ucrainene, Leonid Matiuhin. "Coloana a fost oprita de graniceri. Luptele sunt in desfasurare", a mai spus acesta, potrivit Agerpres.

Mariupol, oras situat pe coasta Marii Azov, in sud-estul Ucrainei, cu circa 500.000 de locuitori, se afla la circa 50 de kilometri de frontiera rusa si la 110 kilometri sud de bastionul rebelilor din Donetk. Mariupol este centrul industriei metalurgice ucrainene si sediul celor mai importante uzine din acest sector in estul tarii.

Orasul a participat la referendumul din 11 mai in vederea obtinerii autonomiei fata de Kiev si pentru a se alatura asa-zisei Republici Populare Donetk, autoproclamata de catre rebelii rusi, dar a ramas sub controlul fortelor ucrainene. In ciocniri care au avut loc la 9 mai in oras au murit peste 10 oameni, iar cateva zile mai tarziu rebelii prorusi au fost respinsi.

Ulterior, Mariupol a devenit sediul administratiei regionale a regiunii Donetk, subordonata Kievului. Autoritatile regionale au difuzat luni un mesaj menit sa calmeze spiritele printre locuitori, in care spuneau ca administratia "functioneaza normal" si ca membrii acesteia nu si-au parasit posturile.

#armata ucraineana lupte, #coloana blindate frontiera Rusia , #Rusia