Parlamentul Crimeii a votat, in unanimitate, alipirea la Rusia. Ucraina cere o mobilizare partiala

Luni, 17 Martie 2014, ora 11:17
1552 citiri
Parlamentul Crimeii a votat, in unanimitate, alipirea la Rusia. Ucraina cere o mobilizare partiala

Parlamentul Crimeii (Consiliul Suprem) a votat luni in unanimitate alipirea la Rusia, in urma referendumului privind statutul peninsulei desfasurat duminica in aceasta republica autonoma din sudul Ucrainei, la care o larga majoritate de alegatori s-au exprimat pentru includerea acesteia in componenta Federatiei Ruse si separarea de Ucraina, potrivit AFP.

Rada Suprema a Ucrainei (parlamentul unicameral) a aprobat, tot luni, o mobilizare partiala pentru a face fata "ingerintei Rusiei in afacerile interne ale Ucrainei", informeaza France Presse.

Un numar de 275 de deputati au aprobat aceasta mobilizare ceruta de presedintele interimar Oleksandr Turcinov, avand in vedere "agravarea situatiei politice in tara si ingerinta Rusiei in afacerile interne ale Ucrainei".

Treizeci si trei de deputati nu au participat la vot, in timp ce niciunul dintre cei prezenti nu a votat impotriva, remarca AFP.

Ucraina: Parlamentul aproba o mobilizare partiala

Presedintele interimar a subliniat ca vor fi mobilizate, in principal, persoanele care se vor oferi in mod voluntar, precum si specialisti care si-au efectuat deja stagiul militar. Nu se mizeaza pe tinerii care abia au atins varsta de 18 ani, a mai spus Turcinov, conform Interfax-Ukraina.

Secretarul Consiliului pentru Securitatea Nationala si Aparare, Andrii Parubii, a indicat ca 20.000 de persoane sunt asteptate sa se inroleze in Garda Nationala si inca 20.000 vor fi chemate sub arme in cadrul mobilizarii partiale.

Mobilizarea se desfasoara in termen de 45 de zile de la data intrarii in vigoare a legii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Crimeea apartine Rusia, #Crimeea alipita Rusia , #Rusia