Pierderile provocate de seceta din Rusia afacerilor din agricultura, estimate la 1,07 mld. dolari

Marti, 24 August 2010, ora 09:18
1080 citiri
Pierderile provocate de seceta din Rusia afacerilor din agricultura, estimate la 1,07 mld. dolari

Pierderile provocate de seceta din Rusia afacerilordin agricultura sunt estimate la 32,7 miliarde ruble (1,07 miliarde dolari), a declarat luni Alexandr Petrikov, secretar de stat in ministerul de profil, transmite RIA Novosti, precizeaza Mediafax.

"Anul 2010 este cel mai dificil din istoria agriculturii noastre. Seceta a afectat 35 de regiuni, care au avut pierderi de circa 32,7 miliarde de ruble", a spus Petrikov.

Analistii estimeaza costul economic total generat de seceta la 7-17 miliarde de dolari, cele mai mari pagube fiind inregistrate de afacerile din agricultura.

Cele mai afectare regiuni sunt Volga si sudul Uralilor. Caldura nefireasca a distrus culturi de cereale pe o suprafata de aproape 11 milioane de hectare, respectiv 26% din terenurile cultivate, a aratat Petrokov.

"Pana la 19 august, companiile agricole treierasera 40,3 milioane tone de cereale, cu 15,4 milioane tone mai putin decat anul trecut", a mai spus oficialul.

Ministerul anticipeaza ca recolta de cereale va atinge 60-67 milioane de tone, cu mult sub nivelul de 97 milioane tone din 2009, dar suficient pentru a acoperi consumul intern, impreuna cu stocurile de rezerva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#agricultura, #pierderi, #rusia, #seceta , #Rusia