Presedintele Vladimir Putin nu regreta o eventuala excludere a Rusiei din G8

Luni, 17 Martie 2014, ora 12:00
1412 citiri
Presedintele Vladimir Putin nu regreta o eventuala excludere a Rusiei din G8

Presedintele rus Vladimir Putin nu regreta o eventuala excludere a Rusiei din G8, a declarat intr-un interviu pentru cotidianul Komsomolskaia Pravda purtatorul de cuvant al liderului rus, Dmitri Peskov.

Intrebat daca seful statului nu regreta eventuala excludere a Rusiei din grupul primelor opt tari cele mai industrializate din lume, Peskov a raspuns: "Nu, niciun regret!", informeaza luni agentia de presa RIA Novosti.

In acelasi interviu, el a mai spus ca '"declaratiile Occidentului nu sunt un motiv pentru ca Kremlinul sa-si ajusteze politica externa".

Versiunea electronica a publicatiei germane Der Spiegel a relatat anterior ca, din cauza diferentelor de opinie cu privire la situatia politica din Ucraina, partenerii Moscovei din G8 planifica sa se reuneasca in vara la urmatorul lor summit in formatul G7, fara Rusia.

Deteriorarea relatiilor dintre Rusia, pe de o parte, si Statele Unite ale Americii si Uniunea Europeana, de cealalta parte, a urmat "loviturii de stat" din Ucraina si deciziei de a organiza un referendum asupra independentei in Crimeea, scrie RIA Novosti. Tarile occidentale considera referendumul drept ilegal si isi exprima sprijinul pentru noile autoritati de la Kiev, mai adauga agentia de presa mentionata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Putin excludere G8, #Rusia G8 , #Rusia