Producatorii moldoveni de vin intorc spatele Rusiei

Duminica, 28 August 2011, ora 10:02
1224 citiri

Piata ruseasca nu mai este principala destinatie pentru exporturile producatorilor de vin din din R. Moldova, dupa cum a declarat vicepremierul Valeriu Lazar, ministru al economiei, conform NewsIn.

"Revenirea pe piata rusa nu mai este scopul nostru strategic", a declarat oficialul moldovean, citat de rbc.ru, scrie UNIMEDIA. 

Ministrul a mai spus ca problemele care au aparut de cativa ani intre producatorii de vin moldoveni si Serviciul Veterinar Rospotrebnadzor de la Moscova au servit drept lectie buna pentru Republica Moldova, iar producatorii de vinuri au inceput sa acorde o mai mare atentie calitatii productiei. 

Valeriu Lazar a declarat ca in prezent Rospotrebnadzor nu are obiectii fata de calitatea vinului moldovenesc, insa, dupa eliminarea interdictiei, producatorii moldoveni au reusit sa recupereze doar 30% din pozitiile detinute anterior pe piata rusa. Anterior, produsele moldovenesti au ocupat circa 55% din piata rusa.

Vicepremierul Valeriu Lazar conduce delegatia oficiala a Republicii Moldova la Sankt-Petersburg, unde in perioada 26 - 29 august vor fi organizate o serie de evenimente consacrate celor 20 de ani de independenta ai Republicii Moldova, precizeaza UNIMEDIA.

#afacere moldova, #afacere vinuri, #relatie moldova rusia, #republica moldova, #valeriu lazar , #Rusia