Putin, dupa intalnirea cu Trump: Nimeni nu trebuie sa aiba incredere in nimeni

Marti, 17 Iulie 2018, ora 10:44
7622 citiri
Putin, dupa intalnirea cu Trump: Nimeni nu trebuie sa aiba incredere in nimeni
Foto: CC0 Creative Commons

Rusia poate colabora cu SUA pentru gestionarea pietei mondiale a gazelor naturale, astfel incat preturile sa nu creasca, dar nici sa nu scada prea mult, Moscova fiind de asemenea dispusa sa continue tranzitul gazelor naturale prin Ucraina chiar daca va fi construit si gazoductul Nord Stream 2, a declarat presedintele rus Vladimir Putin la conferinta de presa comuna cu omologul sau american Donald Trump, dupa summitul lor desfasurat la Helsinki.

"Intrucat suntem cel mai mare producator de gaze - SUA sunt de asemenea o astfel de tara - putem colabora pentru reglementarea pietei mondiale. Nu suntem interesati ca preturile sa scada la niveluri joase pentru ca producatorii vor fi afectati. Nu suntem interesati nici ca preturile sa creasca excesiv", a spus Putin, citat de agentia Reuters.

"In ceea ce priveste (gazoductul) Nord Stream 2, l-am asigurat din nou pe presedintele Trump ca Rusia este pregatita sa mentina tranzitul (gazelor) prin Ucraina. Suntem pregatiti sa extindem contractul care expira in anul 2019 daca disputa deschisa la (curtea de la) Stockholm va fi solutionata", a adaugat presedintele rus.

"Nimeni nu trebuie sa aiba incredere in nimeni. El (Trump) apara interesele SUA, eu apar interesele Federatiei Ruse. Avem interese comune, cautam abordari comune", a mai spus liderul de la Kremlin.

Germania si-a dat recent acordul pentru extinderea conductei rusesti Nord Stream care transporta direct gaze rusesti spre Germania, ocolind Ucraina, aceasta din urma considerand ca proiectul Nord Stream 2 submineaza sanctiunile UE impotriva Rusiei.

#Rusia SUA gaze , #Rusia