Putin presedinte: Promit "construirea echitatii"

Luni, 13 Februarie 2012, ora 09:06
1269 citiri
Putin presedinte: Promit "construirea echitatii"

"Construirea echitatii", majorarea salariilor,pensiilor, burselor, precum si crearea unei "aristocratii muncitoare" sunt promisiunile premierul rus Vladimir Putin, candidatul favorit al prezidentialelor din 4 martie.

"Diferenta intre venituri este nepermis, provocator de mare, iar fiecare al optulea cetatean al Rusiei traieste sub pragul oficial al saraciei", afirma Vladimir Putin in cel de-al cincilea articol electoral al sau, intitulat "Construirea echitatii. Politica sociala pentru Rusia". El subliniaza ca discrepantele prea mari se considera o inechitate si constituie o sursa de tensiuni sociale.

"Demult a trecut timpul in care angajatii puteau avea un nivel scazut de trai si de educatie. Angajatul de astazi este un executant responsabil al regulamentelor dificile in schimbare".

"Totusi unii manageri continua sa se comporte de parca ar fi la inceputul secolului trecut, de parca ar putea sa se confirme pe piata economisind pe seama angajatilor", adauga Vladimir Putin.

El spune ca piata muncii necesita serioase reforme si ca in Rusia trebuie refacuta "aristocratia muncitoare", care sa cuprinda, pana in 2020, o treime din angajatii calificati - aproximativ 10 milioane de persoane.

"Principala problema a politicii sociale din Rusia nu tine de volumul resurselor alocate, ci de eficienta masurilor aplicate. Trebuie sa schimbam situatia in anii urmatori, sa lichidam toate pierderile in sectorul social, cand banii se cheltuiesc fara rost, sunt trimisi nu acelora care au nevoie disperata de ei, ci oamenilor care ar putea trai foarte bine si fara asta", mai spune Vladimir Putin.

El insista ca "fiecare rubla data sferei sociale trebuie sa produca dreptate".

"O dreapta organizare a societatii, economiei este principala conditie a dezvoltarii durabile in acesti ani", concluzioneaza Vladimir Putin.

Articolul dedicat situatiei sociale, intitulat "Construirea echitatii. Politica sociala a Rusiei", este al cincilea din seria textelor electorale semnate de Putin, dupa altele in care indeamna la dialog social, vorbeste despre relatiile interetnice din Rusia, problemele economice, democratie, publicate in ultimele saptamani in Izvestia, Nezavisimaia Gazeta, Vedomosti, respectiv Kommersant.

#Putin candidat, #premier Putin candidat prezidentiale, #Vladimir Putin presedinte Rusia , #Rusia