Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Putin propune ca Rusia si UE sa creeze un spatiu economic comun, pentru a contracara criza

Putin propune ca Rusia si UE sa creeze un spatiu economic comun, pentru a contracara criza


Rusia si Uniunea Europeana trebuie sa creeze un spatiu economic comun pentru a contracara criza economica, scrie premierul rus Vladimir Putin intr-un articol consacrat politicii externe.

"Rusia face parte integranta si de maniera organica din Europa extinsa si din civilizatia europeana. Cetatenii nostri se considera europeni. Nu suntem indiferenti la situatia din UE", a spus seful guvernului rus, conform materialului publicat luni in ziarul Moskovskie Novosti.

"De aceea Rusia propune infiintarea unui spatiu economic si umanitar comun de la Atlantic pana la Pacific, o comunitate pe care expertii rusi au numit-o Uniunea Europei", a afirmat Putin.

Potrivit premierului, o astfel de uniune va ajuta tarile europene sa faca fata crizei economice.

"Nivelul de cooperare actual dintre Rusia si Uniunea Europeana nu corespunde provocarilor globale, in special in cadrul cresterii competitivitatii continentului nostru comun. Propun din nou sa colaboram pentru a crea o comunitate economica armonioasa de la Lisabona la Vladivostok, ceea ce va permite, in viitor, formarea unei zone de liber schimb si chiar mecanisme mai avansate de integrare. Astfel, vom putea obtine o piata continentala comuna cu o valoare de mii de miliarde de euro", considera Putin.

Articolul a fost publicat inainte de alegerile prezidentiale de duminica, la care Vladimir Putin este favorit.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1271 ori