Putin: Rusia, Belarus si Kazahstan ar putea avea o moneda unica in viitor

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 14:57
2037 citiri
Putin: Rusia, Belarus si Kazahstan ar putea avea o moneda unica in viitor
Vladimir Putin

Rusia, Belarusul si Kazahstanul ar putea introduce o moneda unica in viitor, in cadrul Uniunii economice eurasiatice, o noua entitate menita sa promoveze cooperarea cu Europa si cu regiunea Asia-Pacific, a anuntat joi Vladimir Putin.

"Cred ca vom ajunge la un nivel (de integrare - n.r.) in urma procesului de negociere si vom gasi un compromis pentru a putea avea o moneda comuna si conveni asupra politicilor macroeconomice", a declarat Putin in sesiunea anuala de intrebari si raspunsuri cu populatia.

In luna noiembrie, presedintii Rusiei, Belarusului si Kazahstanului au semnat o declaratie privind integrarea economica eurasiatica, o foaie de drum pentru procesele de integrare vitand crearea Uniunii economice eurasiatice, care va fi bazata pe uniunea vamala si pe spatiul economic comun al celor trei tari.

"Aceasta este o integrare reala, cu transferul unor functii catre un organism supranational. Aceasta nu este o reinviere a Uniunii Sovietice, acesta este un proces pentru a mentine deplin independenta acestor state (...), dar cu obiectivul de a spori competitivitatea noastra in economia globala, oferind un nou impuls dezvoltarii si asigurarii de standarde mai bune de trai pentru cetatenii nostri", potrivit lui Putin.

#moneda unica Rusia Belarus Kazahstanul, #uniune monetara Rusia Belarus Kazahstanul, #Putin uniune monetara , #Rusia