Republica Moldova, acuzata ca foloseste acte false pentru a exporta fructe in Rusia

Marti, 05 August 2014, ora 15:30
1677 citiri
Republica Moldova, acuzata ca foloseste acte false pentru a exporta fructe in Rusia

Serviciul federal rus de supraveghere veterinara si fitosanitara (Rosselhoznadzor) a acuzat Republica Moldova de incalcarea embargoului privind exportul de fructe si legume in Rusia, prin folosirea unor documente false pentru a continua livrarea produselor pe piata rusa, relateaza Interfax.

"La inceputul lunii august, Republica Moldova a incercat sa trimita pe piata rusa fructe si legume sustinand ca documentele au fost semnate in 21 iulie", data la care Rusia a impus restrictiile pentru produsele moldovenesti, a anuntat Rosselhoznadzor.

Potrivit Serviciul federal rus de supraveghere veterinara si fitosanitara, aproximativ 370 de tone de produse au fost oprite la granita si retrimise in Republica Moldova.

Moscova a restrictionat la 21 iulie accesul fructelor si legumelor din Republica Moldova pe piata rusa, decizie motivata prin incalcarea normelor fitosanitare.

De asemenea, Rusia a anuntat ca va introduce taxe vamale la principalele exporturi din Republica Moldova incepand din 1 septembrie.

Masurile Moscovei intervin in contextul semnarii Acordului de Asociere si Liber Schimb intre Republica Moldova si Uniunea Europeana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#embargou fructe Republica Moldova, #import fructe Rusia, #taxe vamale produse Moldova , #Rusia