Rezultate referendum Ucraina: 96,6% pentru alipirea Crimeii la Rusia

Luni, 17 Martie 2014, ora 09:20
1385 citiri
Rezultate referendum Ucraina: 96,6% pentru alipirea Crimeii la Rusia

Aproximativ 96,6% din alegatori au votat pentru alipirea Crimeii la Rusia, conform rezultatelor definitive ale referendumului de desfasurat duminica in aceasta peninsula din sudul Ucrainei, informeaza AFP.

'Rezultatele finale ale referendumului - 96,6% s-au exprimat pentru!', scrie Aksionov. Parlamentul Crimeii urmeaza sa se reuneasca luni dimineata pentru a aproba oficial candidatura Crimeii la integrarea in Rusia, pe baza acestui referendum considerat ilegal de Kiev si Occident.

Duma de Stat, camera inferioara a parlamentului federal rus, a anuntat deja ca va adopta 'cat mai curand posibil' o lege ce va permite Crimeii (republica autonoma din sudul Ucrainei) - care a votat cu o majoritate covarsitoare in favoarea alipirii la Rusia, in cadrul referendumului de duminica, considerat ilegal de catre Ucraina si comunitatea internationala - sa adere la Federatia Rusa, informeaza Reuters si Interfax.

"Rezultatele referendumului din Crimeea au aratat in mod clar ca locuitorii peninsulei isi vad viitorul doar ca parte a Rusiei", a declarat pentru Interfax vicepresedintele Dumei si secretarul consiliului general al Rusiei Unite (partidul de guvernamant), Serghei Neverov, comentand rezultatele consultarii de duminica, potrivit Reuters.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vot Crimeea, #referendum Crimeea, #Crimeea alipire Rusia, #Rezultate referendum Ucraina , #Rusia