Rusal a incheiat cel mai mare acord de restructurare a datoriilor din istoria Rusiei

Miercuri, 02 Decembrie 2009, ora 12:16
1182 citiri
Rusal a incheiat cel mai mare acord de restructurare a datoriilor din istoria Rusiei

Grupul Rusal, controlat de magnatul rus Oleg Deripaska, a incheiat cu creditorii internationali cel mai mare acord de restructurare a datoriilor din istoria Rusiei, creand astfel conditiile ca producatorul de aluminiu sa obtina circa doua miliarde de dolari printr-o emisiune de actiuni.

Rusal a reusit sa finalizeze negocierile din ultimul an de restructurare a unor datorii externe de 7,4 miliarde de dolari, dupa ce un fond britanic de investitii a acceptat sa participe la acord alaturi de alti peste 70 de creditori internationali, potrivit unor surse bancare, informeaza Mediafax.


"A fost obtinut acceptul si din partea ultimului dintre creditori. Acordul va fi semnat in viitorul apropiat", a spus una dintre surse.


Deripaska a transformat Rusal in cel mai mare producator de aluminiu la nivel mondial, dar prabusirea preturilor metalelor a adus grupul in incapacitatea de a-si respecta obligatiile financiare, care depasesc in prezent 16 miliarde de dolari.


Succesul Rusal de restructurare a datoriilor externe poate influenta investitorii sa faca plasamente pe termen lung in Rusia, considera analistii.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rusal, # datorii, # restructurare, # Deripaska , #Rusia