Rusia a reluat livrarile de electricitate catre Belarus

Duminica, 03 Iulie 2011, ora 16:35
1033 citiri
Rusia a reluat livrarile de electricitate catre Belarus

Rusia a reluat livrarile de electricitate catre Belarus, a declarat purtatorul de cuvant al companiei Inter Rao.

"Aprovizionarea cu curent electric a Belarusului a fost reluata", a spus purtatorul de cuvant, citat de RIA Novosti.

Sambata, presedintele rus Dmitri Medvedev a ordonat reluarea livrarii de electricitate catre Belarus, dupa ce fosta republica sovietica si-a platit datoriile.

Belarusul a platit miercuri o datorie de 21,16 milioane de dolari catre compania rusa de export de electricitate Inter RAO, care, la randul sau, urma sa reia livrarile catre Minsk la miezul noptii.

Rusia a sistat furnizarea de electricitate catre Belarus in noaptea de marti spre miercuri, din cauza datoriilor. Inter RAO a redus in 9 iunie la jumatate cantitatea de curent furnizata Belarusului, ca avertisment, si a amenintat ca va sista complet exporturile in 22 iunie.

Compania belarusa de utilitati, Belenergo, a transferat 21,2 milioane de dolari in 15 iunie - plata datoriei pe luna martie.

Compania rusa acopera circa 10% din consumul total de curent electric din Belarus, una dintre principalele sale piete.

In 2009, Belarusul a reprezentat al doilea client al Inter RAO, dupa Finlanda. Minskul a cumparat energie electrica in valoare de peste 151 de milioane de dolari.

Belarusul este afectat de o criza economica grava, provocata de deficitul comercial mare si de cheltuielile semnificative facute inainte de alegerile din decembrie. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rusia, # livrare electricitate belarus, # belarus, # electricitate belarus , #Rusia