Rusia crede ca merita o pozitie mai importanta in cadrul G7-Finances

Vineri, 09 Februarie 2007, ora 14:20
880 citiri

Rusia crede ca merita un statut de egalitate cu ceilalti membri ai G7-Finances, divizia financiara a forumului international al statelor cele mai dezvoltate, insa rezistenta politica impiedica acest lucru, a declarat vineri ministrul rus de finante Alexei Kudrin, conform AFP.

"Motivele politice nu ne permit sa participam ca membru cu drepturi egale in cadrul grupului G8-Finances", a declarat Kudrin pentru cotidianul german Die Welt. "Rusia si-a dezvoltat cu succes economia in 2006 si cred ca noi, ministrii de finante, am putea participa incepand din acest moment la grupul G8 si sa avem drepturi egale cu celelalte state membre", a adaugat el. "In cursul anului trecut am ridicat toate restrictiile aplicate liberei circulatii a capitalului", a precizat Kudrin.

Kudrin va reprezenta Rusia in cadrul acestor discutii, insa fara a fi membru oficial al grupului. Propunerile oficialului rus intervin pe fondul deschiderii de vineri, la Essen (vestul Germaniei), a unei reuniuni a G7-Finances, la care participa ministrii de finante din Germania, Statele Unite ale Americii, Franta, Italia, Marea Britanie, Canada si Japonia.

Pe plan politic, forumul interntional G7 a primit Rusia in randurile sale pentru a deveni G8, a carei reuniune din 2006 a fost prezidata chiar de Rusia.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)