Rusia ii goneste pe ucraineni din Marea Neagra

Marti, 01 Septembrie 2015, ora 17:22
4502 citiri
Rusia ii goneste pe ucraineni din Marea Neagra
Foto: Pixabay

Companiile cu licente ucrainene emise inainte de anexarea Crimeii la Rusia nu vor mai avea acces la resursele de sub Marea Neagra si Marea Azov, daca o astfel de activitate este considerata "o amenintare" de catre Rusia, anunta guvernul rus.

"In cazul in care Agentia de Management a Resurselor de Subsol din Federatia Rusa primeste notificari pertinente din partea ministerului Apararii si (sau) al Serviciului de Securitate, Agentia va pregati un decret prin care companiei aspirante sa i se renege dreptul de a folosi o anumita sectiune submarina, pe care-l va inainta spre analiza Guvernului Federatiei Ruse", se arata in documentul citat de Sputnik.

In martie 2014, ministerul Resurselor Naturale din Rusia anunta ca, facand parte din Federatia Rusa, anumite sectiuni din platforma continentala a Crimeei ar putea beneficia de statutul de teritorii federale, ceea ce ar restrictiona exploatarea lor de catre companiile straine.

Inainte de anexarea Crimeii din martie 2014, compania de stat ucraineana Chornomornaftogaz detinea 17 terenuri cu hidrocarburi, dintre care 11 cu gaze naturale, patru cu gaze naturale condensate, doua terenuri cu petrol. De asemenea, mai detinea si 13 platforme offshore in Marea Neagra si Marea Azov.

In acest context, printre marile companii straine interesate de resursele Crimeei se numarau si ExxonMobil, Royal Dutch Shell si Petrom.

O.D.

#Rusia Ucraina Marea Neagra, #exploatari Ucraina Marea Neagra , #Rusia