Rusia infiinteaza trei noi divizii armate orientate exclusiv catre vest

Marti, 12 Ianuarie 2016, ora 18:00
4378 citiri
Rusia infiinteaza trei noi divizii armate orientate exclusiv catre vest
Foto: Kremlin

Ministrul Apararii din Rusia a anuntat infiintarea a trei noi divizii ale armatei ruse, toate fiind concentrate in apropierea granitelor vestice ale tarii.

"Nu pot trece sub tacere o sarcina atat de importanta cum este cea a crearii a trei noi divizii ale armatei orientate spre vest. Este de o importanta extrema", a explicat ministrul Sergei Shoigu, citat de agentia TASS.

Ministrul rus al Apararii a precizat ca, dincolo de misiunea de a completa cele trei noi divizii cu recruti, Moscova a luat in calcul si crearea unei infrastructuri complexe pentru acestea: poligoane de tragere, depozite, hangare si cazarmi.

In toamna anului trecut, Shoigu a anuntat ca, de la inceputul lui 2015, 30 de noi unitati militare au fost create in Districtul Militar de Vest al Rusiei.

Cu doar o luna inainte de sfarsitul anului 2015, ministrul a revenit pentru a anunta si crearea a 15 noi unitati militare in sudul tarii, alte doua fiind inca in constructie.

Date mai vechi raportate de Ministerul Apararii din Rusia indica faptul ca Districtul Militar de Vest a fost intarit si cu o noua armata de tancuri, denumita Armata 1-a.

Aceasta este cantonata in apropierea Moscovei si a fost alcatuita din elita tanchistilor Armatei a 20-a Tancuri din acelasi district.

Surse din interiorul Statului Major al Armatei Rusiei sustin ca aceasta din urma a trebuit refacuta aproape de la zero.

Armata a 20-a Tancuri acopera cinci regiuni din vestul Rusiei si are comandamentul central la Voronej.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#efective militare Rusia, #armata rusia, #tancuri rusesti , #Rusia