Rusia interzice importurile de produse lactate de la sase companii ucrainene

Luni, 07 Aprilie 2014, ora 13:59
1249 citiri
Rusia interzice importurile de produse lactate de la sase companii ucrainene

Agentia pentru protectia consumatorilor din Rusia (Rospotrebnadzor) a anuntat luni ca a anulat importul de produse lactate din Ucraina, in special branzeturi si unt, in plina criza intre cele doua tari dupa anexarea peninsulei Crimeea.

Restrictiile vizeaza companiile Ros, Ahtirski Sirkombinat, Piriatinski Sirkombinat, Gadiacir, Zolotonoski Maslodelni si Tehmolprom, potrivit Mediafax.

Autoritatile ruse au explicat ca decizia este motivata de "garantarea drepturilor consumatorilor" si in urma constatarilor privind incalcarea normelor sanitare.

Rusia a fost acuzata in mai multe randuri ca impune sanctiuni comerciale tarilor partenere, avand in vedere presiuni asupra statelor din regiune, cum a fost cazul resctrictiile pentru importurile de vin din Georgia, sau al produselor lactate din tarile baltice.

De altfel, premierul rus Dmitri Medvedev a avertizat sambata ca Rusia "va lua masuri pentru protectia pietei agricole" in cazul in care Ucraina va semna Acordul de Asociere cu UE sau va iesi din Comunitatea Statelor Independente (CSI).

Deteriorarea relatiilor dintre cele doua tari, pe fondul apropierii Kievului de Bruxelles, a condus deja la o scadere a schimburilor comerciale in 2013 si a agravat criza economica din Ucraina.

#import produse lactate Rusia, #companii ucrainene, #produse lactate companii Ucraina , #Rusia