Rusia interzice si importurile de sucuri din Ucraina

Joi, 31 Iulie 2014, ora 13:49
1037 citiri
Rusia interzice si importurile de sucuri din Ucraina

Agentia rusa pentru Protectia Consumatorilor (Rospotrebnadzor) a anuntat joi ca a interzis importurile de sucuri din Ucraina, relateaza Itar-Tass, in pagina electronica.

Rospotrebnadzor a precizat pe site-ul sau ca interdictia asupra importurilor de sucuri din Ucraina include alimentele pentru bebelusi si a fost decisa la 29 iulie.

Agentia a explicat ca decizia a fost luata din cauza ca sucurile din Ucraina nu respecta reglementarile in domeniu.

Anterior, luni, Rusia a decis sa suspende importurile de fructe si legume in conserva provenind din Ucraina din cauza neregulilor, la trei zile dupa ce a limitat importurile de produse lactate ucrainene din motive similare.

Moscova este nemultumita de semnarea de catre Ucraina a unui acord de liber schimb cu Uniunea Europeana si a avertizat ca Rusia va lua "masuri de protectie" daca se va dovedi ca acordul ii prejudiciaza economia.

Rusia a folosit aceeasi retorica si impotriva Republicii Moldova, limitand importurile de carne, fructe si vinuri moldovenesti dupa semnarea unui acord intre UE si aceasta fosta republica sovietica.

Moscova este acuzata deseori de folosirea armei comerciale, invocand in special motive sanitare, ca mijloc de presiune diplomatica asupra vecinilor sai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#import sucuri Rusia, #Rusia import Ucraina sucuri , #Rusia