Rusia interzice temporar importurile de carne din Republica Moldova

Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 16:50
1272 citiri
Rusia interzice temporar importurile de carne din Republica Moldova

Rusia va impune un embargou temporar asupra importurilor de carne din Republica Moldova incepand din 27 octombrie, a anuntat directorul serviciului federal veterinar si fitosanitar Rosselhoznadzor, Serghei Dankvert, relateaza agentia Tass, in pagina electronica.

Oficialul rus a declarat ca o inspectie desfasurata impreuna cu autoritatile belaruse ar fi descoperit cazuri de livrare prin intermediul Republicii Moldova a unor produse din carne nesigure, inclusiv produse achizitionate de la producatori care isi vand marfa in piete locale.

Produsele respective erau destinate in special pietei din Belarus, care are "un regim de control mai flexibil", a precizat Dankvert. In urma inspectiei, s-a constatat ca produsele din carne din Republica Moldova sunt periculoase conform criteriilor ruse, iar certificatele sanitar-veterinare sunt inexacte, a adaugat acesta.

Anuntul autoritatilor de la Moscova intervine in conditiile in care Rusia a impus de mai bine de un an un embargou asupra vinurilor din Republica Moldova, iar din iulie a interzis importurile de fructe, legume si conserve moldovenesti pe piata rusa. In aceste conditii, Chisinaul a denuntat presiuni ale Moscovei asupra Republicii Moldova in urma semnarii Acordului de Asociere cu Uniunea Europeana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rusia importuri, #rusia moldova , #Rusia