Rusia pledeaza pentru reformarea sistemului economic actual

Luni, 16 Martie 2009, ora 11:32
1223 citiri
Rusia pledeaza pentru reformarea sistemului economic actual

Kremlinul le-a cerut luni liderilor tarilor membre G20, care se vor reuni la inceputul lunii aprilie la Londra, sa reformeze sistemul economic mondial actual, unipolar si pe cale sa devina invechit, relateaza AFP.

"Criza financiara mondiala actuala este rezultatul prabusirii sistemului financiar existent, din cauza unei gestionari slabe care a neglijat riscurile importante", potrivit unui comunicat al presedintiei ruse.

"Sistemul unipolar actual, pe cale sa devina invechit, trebuie sa fie inlocuit cu un sistem bazat pe interactiunea mai multor centre principale", afirma Kremlinul.

Dar pentru a face in asa fel incat noua organizatie sa nu fie "imprevizibila", sistemul de reglementare trebuie consolidat, iar rolul marilor institutii internationale revizuit, potrivit textului.

Rusia intentioneaza sa prezinte la summitul de la Londra opt masuri care vizeaza sa promoveze o politica de relansare a cererii in aceasta perioada de criza, sa sustina tarile aflate in curs de dezvoltare si sa ajute consumatorii sa capete mai multe cunostinte economice si financiare. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget, #criza, #deficit, #finante, #pib, #public, #rusia, #venit , #Rusia