Rusia raspunde cu aceeasi moneda: Interzice alimentele din tarile care au adoptat sanctiuni

Joi, 07 August 2014, ora 08:56
1303 citiri
Rusia raspunde cu aceeasi moneda: Interzice alimentele din tarile care au adoptat sanctiuni

Rusia va interzice sau va limita timp de un an importurile de produse agroalimentare din tarile care au adoptat sanctiuni economice antiruse, anunta Kremlinul, citat de AFP.

"In scopul protejarii intereselor nationale ale Federatiei Ruse (...), am ordonat interzicerea sau limitarea timp de un an a importurilor anumitor tipuri de produse agricole, de materii prime si de produse alimentare provenind din tarile care au dispus sanctiuni economice contra Rusiei", a declarat presedintele rus, Vladimir Putin.

Rusia a suspendat importurile de carne de vita din Romania

Autoritatea federala sanitar veterinara din Rusia (Rosselhoznadzor) a suspendat, incepand de miercuri, importurile de carne de vaca si bovine din Romania, transmite Reuters.

Rosselhoznadzor a anuntat ca decizia este temporara si a fost cauzata de o epidemie de 'encefalopatie spongiforma bovina' (ESB), cunoscuta ca boala vacii nebune.

Decizia vine dupa ce marti presedintele Vladimir Putin a ordonat Guvernului sa elaboreze masuri de riposta la noile sanctiuni europene si americane adoptate saptamana trecuta contra Rusiei, pe care Occidentul o acuza ca este implicata in conflictul din estul Ucrainei.

#import produse agroalimentare Rusia, #sanctiuni Rusia, #importuri Rusia , #Rusia