Rusia va acorda un ajutor de 10 miliarde de dolari Europei

Luni, 31 Octombrie 2011, ora 18:31
1149 citiri
Rusia va acorda un ajutor de 10 miliarde de dolari Europei

Rusia e pregatita sa ajute Europa sa isi rezolve criza datoriilor, punand la dispozitia sa 10 miliarde de dolari, prin intermediulo Fondului Monetar

International.

In plus, Rusia nu exclude inca ideea de a oferi un ajutor bilateral pentru a ajuta tarile din Uniunea Europeana, scrie Bloomberg.

"E foarte important pentru noi ca Europa sa ramana stabila. Daca Europa devine instabila, atunci si economia Rusiei va intra intr-o perioada de instabilitate", a declarat Arkady Dvrkovich, consilierul economic de la Kremlin.

Presedintele rus, Dmitri Medvedev, va face parte din grupul de 20 de lideri care se vor intalni la Cannes saptamana aceasta, pentru a discuta despre reducerea datoriilor suverane care afecteaza Grecia si ameninta sa se raspandeasca in Spania si Italia.

Rusia, tara care are cea de-a treia rezerva valutara internationala, ca marime, din lume, va cere ca toate tarile sa inceapa sa isi reduca deficitele bugetare, a declarat Durkovitch.

"Nu vom adopta o pozitie flexibila in acest sens. Partenerii nostri din cadrul BRICS sunt de aceeasi parere si noi vom coordona aceasta miscare", a adaugat consilierul economic de la Kremlin.

#Rusia ajuta Europa, #ajutor Rusia FMI, #salvare Europa, #dmitri medvedev, #presedintele Rusiei , #Rusia