Rusia vrea sa faca afaceri cu Romania

Miercuri, 24 Iunie 2009, ora 09:39
1454 citiri
Rusia vrea sa faca afaceri cu Romania

Rusia asteapta de la Romania propuneri de colaborare in domeniul industriei usoare si chimice, al constructiei de masini, al metalurgiei metalelor neferoase, a declarat vicepresedintele Camerei de Comert si Industrie a Federatiei Ruse cu ocazia Forumului oamenilor de afaceri rusi si romani, precizeaza NewsIn.

"Romania este un partener traditional al Rusiei. In prezent, trebuie sa se tina cont de noile realitati in cooperarea bilaterala - Romania este membra a UE, ceea ce deschide noi posibilitati.

Romania a exportat pana acum echipament pentru extractia petrolului, acum ea poate sa ne propuna colaborarea in domeniul industriei usoare si chimice, al constructiei de masini, al metalurgiei, metalelor neferoase", a declarat vicepresedintele Camerei de Comert si Industrie a Federatiei Ruse, Gheorghi Petrov, cu ocazia Forumului oamenilor de afaceri romani si rusi.

Intalnirea a avut loc marti la Moscova, iar delegatia romana de oameni de afaceri a fost condusa de Maria Parcalabescu, secretar de stat in cadrul Ministerului pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, Comert si Mediu de Afaceri, se arata intr-un comunicat al MIMMCMA.

Misiunea economica in Federatia Rusa reuneste participanti de la 35 de companii romanesti, oferta acestora fiind din aria produselor si a serviciilor.

In comertul total al Romaniei inregistrat in anul 2008, Federatia Rusa ocupa locul 6 in topul partenerilor comerciali ai tarii noastre, avand o pondere de 4,6% - locul 14 la export si locul 4 la import dupa Germania, Italia si Ungaria.

In comertul Romaniei cu tarile din afara spatiului UE, inregistrat in anul 2008, Federatia Rusa ocupa locul 2, dupa Turcia, locul 3 la export dupa Turcia si Ucraina.

#rusia, #masini, #afaceri, #romania, #industrie , #Rusia