Rusii lanseaza la apa inca un submarin. E destinat Flotei Marii Negre

Vineri, 18 Martie 2016, ora 11:30
4017 citiri
Rusii lanseaza la apa inca un submarin. E destinat Flotei Marii Negre
Foto: engineeringrussia.wordpress.com

Pe 19 martie, data la care se implinesc 110 ani de la infiintarea Fortelor Submarine din Rusia, oficialii de la Moscova au programat lansarea la apa a celui mai nou submarin diesel-electric din clasa Varshavyanka (Improved Kilo-class - denumirea NATO, n.red.).

Ceremonia va avea loc la Sankt Petersburg, submarinul Veliky Novgorod urmand sa se alature ulterior flotei Marii Negre, anunta agentia rusa TASS.

Noile submarine 636.3 destinate Flotei Marii Negre au inceput sa paraseasca santierele Amiralitatii din Rusia incepand cu 2014.

Veliky Novgrod este al cincilea submarin de acest tip care va fi predat marinei ruse. Ultimul din seria de 6 submarine diesel-electrice destinate flotei din Marea Neagra, vasul Kolpino, urmeaza sa fie lansat la apa in cursul lunii mai.

Patru dintre submarinele din cadrul Proiectului 636.3 au ajuns deja in Marea Neagra, unul dintre acestea, Rostov pe Don, participand in decembrie 2015 la o misiune in Mediterana de Est de unde a tras pentru prima data din pozitie imersa rachete care au lovit tinte ale gruparilor Statului Islamic din apropierea orasului Raqqa din Siria.

Vasele Veliky Novgorod si Kolpino vor fi testate la mare adancime in nordul Rusiei, pana la sfarsitul acestui an, cand urmeaza sa se alature Flotei Marii Negre.

#flota Marii Negre, #submarine rusesti, #tensiuni Marea Neagra , #Rusia