Rusii pun radarele din Sevastopol pe Deveselu: O racheta Tomahawk face doua ore pana la Moscova

Marti, 17 Mai 2016, ora 17:43
9324 citiri
Rusii pun radarele din Sevastopol pe Deveselu: O racheta Tomahawk face doua ore pana la Moscova
Foto: Wikimedia

Statiile radar din apropierea portului militar Sevastopol vor fi modernizate pentru a raspunde activarii scutului NATO antiracheta de la Deveselu, a declarat o sursa din Ministerul rus al Apararii.

Oficialii de la Moscova vad in scutul antiracheta american o amenintare directa la adresa Rusiei si intentioneaza sa contracareze cu un sistem radar performant, relateaza IB Times, citand publicatii de limba rusa.

Pentru cotidianul Izvestia, persoane apropiate conducerii Ministerului Apararii au declarat ca la Sevastopol vor fi montate statii radar de tip Dnepr, capabile sa avertizeze rapid in cazul detectarii unor rachete hipersonice, balistice sau de croaziera lansate din Marea Neagra sau din Mediterana la altitudini de pana la 3.000 de metri.

"De exemplu, unei rachete Tomahawk ii ia doua ore sa ajunga la Moscova, iar detectarea rapida a unei astfel de amenintari este tocmai sarcina noilor statii radar de la Sevastopol", a explicat Vadim Kozyulin, un expert militar.

In opinia sa, sistemul Dnepr este capabil sa fereasca Rusia de orice atac cu rachete.

De saptamana trecuta, scutul antiracheta din Romania a devenit operational, fapt care a starnit reactii nervoase la Moscova, in ciuda asigurarilor date de oficialii NATO ca acesta nu este indreptat impotriva vecinului din est, ci a unor state din Orientul Mijlociu, cum este Iranul.

"Este o amenintare directa impotriva noastra. S-au asezat in pozitie de tragere. Nu e suta la suta, ci mie la suta indreptat impotriva noastra. Aici nu mai e vorba de Iran, ci de Rusia si capacitatile ei nucleare", a acuzat amiralul Vladimir Komoyedov, presedintele comitetului de Aparare din Duma de la Moscova.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tensiuni Rusia NATO, #scut antiracheta deveselu, #amenintari Rusia, #sistem radar Crimeea , #Rusia