Rusii se jura ca n-au pus gand rau restaurantelor McDonald's

Luni, 25 August 2014, ora 12:09
990 citiri
Rusii se jura ca n-au pus gand rau restaurantelor McDonald's

Autoritatile ruse nu intentioneaza sa inchida restaurantele McDonald's, a declarat, sambata, vicepremierul rus Arkadi Dvorkovici, dupa ce inspectorii Agentiei pentru Protectia Consumatorului (Rospotrebnadzor) au facut mai multe inspectii surpriza la mai multe restaurante McDonald's din Rusia, transmite Reuters.

'Nimeni nu vorbeste despre o interdictie a McDonald's in Rusia', a declarat Arkadi Dvorkovici, pentru agentia rusa de presa Itar-Tass.

'Pur si simplu s-a intamplat ca toate aceste inspectii au fost derulate in acelasi timp', a mai spus Dvorkovici.

Mai multe restaurante McDonald's din Rusia, inchise

Saptamana trecuta, Agentia rusa pentru Protectia Consumatorului a facut o serie de inspectii surpriza coordonate la restaurantele McDonald's din mai multe regiuni ale Rusiei. Inspectiile au venit dupa ce, miercurea trecuta, Rospotrebnadzor a ordonat inchiderea a patru restaurante McDonald's din Moscova, printre care se numara si restaurantul McDonald's din Piata Puskin, care a atras faimoasele cozi fara sfarsit ale consumatorilor sovietici cand a fost deschis, in ianuarie 1990.

Inchiderea restaurantelor McDonald's din Moscova a venit dupa ce, la inceputul acestei luni, presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret care interzice importurile de produse agricole si alimentare provenite din tarile care au impus sanctiuni Rusiei in contextul crizei din Ucraina. Lista include produse din carne si lapte, precum si fructe si legume provenite din SUA, UE, Canada, Australia si Norvegia.

Reteaua de restaurante McDonald's din Rusia este compusa din 424 de unitati, iar Rusia este una din primele sapte piete pentru McDonald's, exceptand SUA si Canada.

Fondat in 1940, McDonald's este cel mai mare lant de restaurante de tip fast - food din lume. In prezent, grupul are peste 35.000 de restaurante in 119 tari, iar anul trecut veniturile sale au depasit 28 de miliarde de dolari.

#mcdonald rusia, #restaurante rusia , #Rusia