Rusii se pregatesc sa scoata pe piata noul avion de lupta MiG-35

Joi, 22 Iunie 2017, ora 06:44
10494 citiri
Rusii se pregatesc sa scoata pe piata noul avion de lupta MiG-35
Foto> Migavia.ru

O noua generatie de avioane de lupta rusesti ar putea sa iasa pe piata incepand cu anul viitor. Este vorba despre noul MiG-35, pe care Moscova nu vrea sa-l tina doar pentru uzul exclusiv al fortelor sale armate, cand ar putea sa-i aduca niste bani frumosi.

Precedenta generatie de avioane Mikoyan, modelul 29, opereaza deja in 30 de tari, dar comenzile au inceput sa scada, iar rusii considera ca este cazul sa se prezinte pe pietele de export cu o aeronava mai performanta, arata Defense News

Mai mult, avionul nu va mai fi produs exclusiv in uzinele din Rusia, o parte din procesul de productie putand fi externalizata, dupa cum au precizat reprezentantii Moscovei la show-ul aviatic de la Paris.

MiG-35 ar putea trece testele finale in cursul aestui an, dand drumul productiei de avioane atat pentru fortele aeriene rusesti, dar si pentru parteneri externi din Kazahstan, Asia de Sud-Est si America Latina.

In prima faza, 37 de avioane vor fi livrate fortelor aeriene ruse, desi necesarul pentru inlocuirea flotei de MiG-29 este de 258.

MiG-35 este un avion de vanatoare de generatia 4++, dar cu caracteristici superioare, dupa cum a precizat Anastasia Kravcenko, reprezentantul companiei la Paris Air Show.

"Pot sa spun ca, in acest moment, unitatile noastre de productie lucreaza la capacitate maxima. Cat despre noile contracte ce vor fi semnate, nu am libertatea de a comenta", a mentionat Kravchenko.

Noul avion nu va trage pe linie moarta variantele MiG-29 pentru care compania din Rusia are deja comenzi, asa cum sunt MiG-29SMT sau MiG-29 destinat portavioanelor din Rusia si India.

Chiar daca beneficiaza de un motor mai puternic cu 12% decat modelul MiG-29, noul avion rusesc MiG-35 are un handicap major in fata avioanelor de generatie 4 si 5 construite in Statele Unite, acesta constand in sistemul radar de la bord.

Insa, in primavara acestui an, seful corporatiei Rostec, Serghei Chemezov, a anuntat ca planurile companiei includ dezvoltarea unui nou avion din generatia 5, in parteneriat cu Emiratele Arabe Unite.

Pana la punerea in practica a acestui proiect insa, corporatia Rostec are de gand sa scoata pe piata un avion spion, un interceptor cu raza lunga de actiune si o drona militara capabila sa execute atat misiuni de atac, cat si de recunoastere, dupa cum a anuntat Kravcenko.

Un prototiop de drona capabila sa zboare neobservata la inaltime joasa si sa poarte arme a mai fost pe masa inginerilor de la MiG, dar in ultimii ani nu s-a mai auzit nimic despre proiectul Skat.

MiG-35

#Paris Air Show, #avion nou MIG, #Mig 35, #livrari MIG 35, #export arme Rusia , #Rusia