Rusii sustin interventia lui Putin in Siria, desi sunt de acord ca ar putea declansa un nou razboi mondial - sondaj

Miercuri, 02 Noiembrie 2016, ora 10:56
4889 citiri
Rusii sustin interventia lui Putin in Siria, desi sunt de acord ca ar putea declansa un nou razboi mondial - sondaj
Foto: Kremlin

Aproape jumatate din cetatenii rusi consultati in cadrul unui sondaj de opinie se tem de faptul ca tensiunile inregistrate intre Moscova si Occident pe tema razboiului din Siria ar putea declansa Al Treilea Razboi Mondial.

Coalitia occidentala condusa de SUA, care opereaza raiduri aeriene in Siria si Irak impotriva gruparii Stat Islamic, acuza Moscova ca nu face altceva decat sa serveasca intereselor dictatorului Bashar al-Assad, bombardand intentionat tinte ale gruparilor de opozitie din aceasta tara, anunta IB Times.

48% din respondentii sondajului efectuat de centrul rusesc de analiza Levada au mentionat tensiunile inregistrate intre Rusia si Vest drept un motiv care poate aprinde scanteia unui nou Razboi Mondial.

42% nu sunt ingrijorati de eventuala declansare a unei noi conflagratii mondiale, in vreme ce restul de 10 procente nu au comentat subiectul. In total, 1.600 de persoane au raspuns intrebarilor in cadrul sondajului efectuat in Rusia.

Intrebati daca Rusia si Occidentul vor gasi din nou puncte comune pentru a coopera, 35% dintre rusi au considerat ca o astfel de evolutie este foarte probabila, 39% au declarat ca sansele sunt minime, iar 26% nu au stiut ce sa raspunda.

In schimb, 52% dintre respondenti au afirmat ca sustin interventia militara a Moscovei in Siria, in vreme ce 26% condamna sprijinul acordat de Putin aliatului de la Damasc.

Liderul sirian a cerut sprijinul militar al Moscovei dupa ce a fost pe punctul de a pierde controlul intregului teritoriu sirian in fata gruparii teroriste Stat Islamic, a altor forte rebele si a gruparilor militare formate de opozitia din Siria.

Rusia a intervenit cu raiduri aeriene inca din 30 septembrie 2015, consolidand treptat pozitia lui Bashar al-Assad si a trupelor regimului de la Damasc.

Cele mai recente bombardamente au fost directionate impotriva orasului Alep, din apropierea granitei cu Turcia, iar observatorii ONU si reprezentantii unor tari occidentale au acuzat Rusia de crime de razboi, pentru ca raidurile au ucis o multime de civili nevinovati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#razboi Siria, #razboi Rusia SUA, #al treilea razboi mondial, #Bashar al Assad , #Rusia