Rusii trimit cele mai noi avioane de lupta in Marea Baltica. Primul Su-30SM a ajuns in Kaliningrad

Miercuri, 14 Decembrie 2016, ora 17:48
14715 citiri
Rusii trimit cele mai noi avioane de lupta in Marea Baltica. Primul Su-30SM a ajuns in Kaliningrad
Foto: Goodwp

Flota aeriana a Rusiei din Marea Baltica a primit primul avion multirol din noua generatie Suhoi-30SM, avionul intrand in teste la baza aeriana din Kaliningrad.

"Primul Suhoi-30 SM a aterizat la aerodromul din Chernyakhovsk pentru a se alatura flotei aviatice a Balticii", a confirmat purtatorul de cuvant al flotei, Roman Martov. Aeronava a executat un zbor fara oprire direct de la fabrica din Irkutsk, informeaza agentia Tass.

De anul viitor, noul avion din generatia 4+ a aeronavelor Suhoi 30 va deveni o prezenta obisnuita pe cerul de deasupra Marii Baltice, Kremlinul intentionand sa modernizeze flota sa aeriana din regiune cu acest avion de lupta capabil sa execute misiuni multiple.

Aeronava se remarca prin manevrabilitatea sa, capacitatea de a evita detectarea de catre radarele conventionale si noua tehnica care ii confera o stabilitate mai mare in zborul la orizontala.

Bombardierul Sukhoi 30 SM este capabil sa transporte mai multe tipuri de armament de inalta acuratete, fiind capabil sa lupte atat impotriva adversarilor aerieni, cat si a tintelor de la sol.

Autonomia de zbor a aparatului este de 3.000 de kilometri intre doua incarcari, dar poate fi crescuta prin adaugarea unor rezervoare suplimentare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#avion nou Rusia, #avioane lupta Marea Baltica, #tensiuni Rusia NATO, #Flota aeriana a Marii Baltice , #Rusia