Sanctiunile contra Rusiei vor viza energia si sectorul bancar

Sambata, 26 Aprilie 2014, ora 17:21
1987 citiri
Sanctiunile contra Rusiei vor viza energia si sectorul bancar

Sanctiunile care ar putea fi impuse luni Rusiei in contextul crizei ucrainene ar putea viza persoane plasate in pozitii importante in sectoarele energetic si bancar, a afirmat sambata Ben Rhodes, adjunctul consilierului pentru securitate nationala al presedintelui SUA, relateaza AFP.

Declaratiile lui Rhodes au fost facute la bordul Air Force 1, care il transporta pe presedintele Barack Obama de la Seul la Manila, in cadrul unui turneu diplomatic in tari din Asia.

Oficialul american a precizat ca sanctiunile contra Moscovei, care vor fi 'tintite', nu vor fi impuse in acest weekend, ci probabil la inceputul saptamanii viitoare.

Joi dimineata, trupele ucrainene au relansat operatiunea speciala la Slaviansk, confruntarile soldandu-se cu cinci morti si mai multi raniti. Ministerul de Interne de la Kiev a anuntat vineri ca trupele ucrainene au blocat complet orasul Slaviansk.

In urma asaltului trupelor ucrainene asupra orasului Slaviansk, presedintele rus Vladimir Putin a declarat joi ca 'actiunile autoritatilor de la Kiev impotriva propriului popor nu vor ramane fara consecinte, in special in planul relatiilor interguvernamentale' intre Rusia si Ucraina, iar ministrul rus al apararii Serghei Soigu a anuntat ulterior lansarea unor noi manevre militare la frontiera ruso-ucraineana.

#sanctiuni Rusia, #criza Ucraina , #Rusia