Schimburile comerciale rusesti cu UE si SUA, intacte in ciuda sanctiunilor

Vineri, 23 Mai 2014, ora 12:05
1377 citiri
Schimburile comerciale rusesti cu UE si SUA, intacte in ciuda sanctiunilor

Sanctiunile occidentale impuse Rusiei nu au afectat pana acum schimburile comerciale cu Uniunea Europeana si SUA, a declarat joi seara adjunctul ministrului rus al Economiei, Alexey Likhachev, transmite ITAR-TASS.

"In ceea ce priveste Uniunea Europeana, situatia difera foarte mult de la o tara la alta. Exporturile rusesti cresc in unele tari in timp ce in altele cresterea s-a oprit. In general insa, nu vedem o scadere semnificativa a schimburilor comerciale", a declarat Alexey Likhachev cu ocazia Forumului Economic International de la Sankt Petersburg (SPIEF).

Oficialul rus a adaugat ca nu exista modificari considerabile nici in schimburile cu SUA, in conditiile in care exporturile inregistreaza o tendinta constanta de scadere in ultimii trei ani.

"Importurile din SUA au crescut in ultimii doi ani, iar in prezent stagneaza. Cred insa ca acesta este efectul fluctuatiilor cursului de schimb. Este dificil sa vorbim in acest moment despre efectele pe termen lung ale schimburilor comerciale cu SUA", a spus Likhachev.

Pana acum, sanctiunile occidentale impuse Rusiei ca urmare a situatiei din Ucraina sunt unele limitate si constau intr-o lista de persoane si companii carora le-au fost inghetate activele si le-a fost interzisa eliberarea de vize pentru calatorie.

Forumul economic international organizat in fiecare an de Rusia la Sankt Petersburg si-a deschis joi portile pentru cea de 18-a editie, pe fondul absentei mai multor directori de mari companii occidentale. Potrivit presei rusesti, un numar de aproximativ 34 de directori de companii occidentale, printre care bancile americane Morgan Stanley si Citigroup si producatorul de avioane Boeing au renuntat sa mai participe la acest forum, dupa ce Casa Alba le-a cerut sa nu mearga in fosta capitala imperiala rusa. Nici reprezentantii grupului industrial german Siemens nu sunt prezenti la forum.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#schimburi comerciale Rusia, #sanctiuni Rusia, #exporturi rusesti , #Rusia