Soldatul viitorului: Rusia si-a dotat trupele cu echipament ultramodern (Video)

Miercuri, 27 Mai 2015, ora 18:05
10989 citiri
Soldatul viitorului: Rusia si-a dotat trupele cu echipament ultramodern (Video)
Foto: Tsniitochmash

Trupele rusesti tocmai au primit primele kit-uri de echipament Ratnik produse de firma Tsniitochmash. Descris ca un echipament de lupta destinat soldatilor viitorului, Ratnik ofera protectie si diverse avantaje tehnice lupatorilor care il poarta.

Prezentarea echipamentului a fost facuta de directorul executiv al companiei de aparare Tsniitochmash, Dmitri Semizorov, care a anuntat si inceperea livrarilor catre trupele armatei rusa, anunta portalul Army Recognition.

Primele loturi, epuizate

"Primul lot de echipament a fost deja livrat", a spus Semirozov. Conform oficialului din industria de aparare, comenzile pentru livrarile de anul acesta au fost deja preluate, iar alte loturi sunt in dezvoltare.

Ratnik este un echipament complex compus din 40 de piese care includ arme, sisteme de ochire precisa, armura personala, sisteme de comunicatii moderne, navigatie si vizibilitate nocturna. Peste 95% din aceste piese sunt realizate in Rusia.

In toamna anului trecut, Semirozov anunta incheierea unui contract de trei ani cu Ministerul Apararii din Rusia pentru furnizarea echipamentului de lupta ultramodern.

Comezile urmeaza sa atinga un numar anual de 50.000 de bucati, cu posibilitatea de a creste pana la 70.000 de unitati Ratnik destinate dotarii armatei ruse.

O versiune pentru export a kit-ului Ratnik a fost expusa si la targul de tehnica militara din Abu Dhabi din luna februarie a acestui an.

"Modularitatea echipamentului Ratnik ne permite sa personalizam acest kit in functie de cerintele specifice ale fiecarui client.

Echipamentul pentru export va fi realizat in cantitatea ceruta de client, tinand cont de specificul fiecarei arme si misiuni in care urmeaza sa fie folosit si in conformitate cu standardele cerute de un echipament de lupta", a precizat atunci Dmitri Semirozov.

Institutul Central de Cercetare si Inginerie de Precizie (TSNIITOCHMASH) concepe si realizeaza arme pentru diferitele ramuri ale fortelor militare din Rusia.

De-a lungul timpului, inginerii din cadrul institutului au creat peste 120 de echipamente de lupta pentru infanterie si artilerie.

#echipament militar Ratnik Rusia, #echipament soldati rusi, #soldat viitor Rusia , #Rusia