Uber se combina cu Yandex, Google-ul rusesc, intr-o afacere de 3,7 miliarde de dolari

Vineri, 24 Noiembrie 2017, ora 14:03
2614 citiri
Uber se combina cu Yandex, Google-ul rusesc, intr-o afacere de 3,7 miliarde de dolari
Foto: CC0 Creative Commons

Serviciul Federal Antimonopol (FAS) a anuntat vineri ca a aprobat, cu anumite conditii, fuziunea dintre subsidiara rusa a Uber si grupul tehnologic Yandex, transmite Reuters.

Pentru a rezolva temerile legate de concurenta, companiile nu trebuie sa-si impiedice partenerii, soferii si pasagerii sa lucreze sau sa foloseasca serviciile competitorilor.

Ambele firme trebuie sa-si informeze detaliat utilizatorii in legatura cu entitatea legala care furnizeaza serviciile, se anunta in comunicatul FAS.

In iulie, subsidiara rusa a Uber si grupul tehnologic Yandex vor oferi impreuna servicii de transport de tip car-hailing in Rusia, Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Georgia si Kazahstan, entitatea combinata fiind evaluata la 3,7 miliarde de dolari.

Uber va detine 36,6% din entitatea combinata, iar restul va reveni Yandex, care opereaza cel mai mare motor de cautare din Rusia.

Tigran Khudaverdyan, care conduce divizia Yandex.Taxi, va fi seful noii companii. Potrivit acestuia, tranzactia va reduce timpul de asteptare pentru pasageri si va permite extinderea acestui tip de servicii.

Yandex va investi 100 de milioane de dolari in noua entitate, care va opera in 127 de orase si va avea o o cota de piata de 5-6% in Rusia, in timp ce Uber va investi 225 de milioane de dolari.

Compania Uber a fost fondata in 2009 in Statele Unite ale Americii, iar, incepand din februarie 2015, Uber a ajuns si in Romania, in Bucuresti.

#Uber Rusia, #Uber Yandex , #Rusia