Ucraina a construit drone pe care le va trimite sa lupte cu separatistii

Vineri, 05 Februarie 2016, ora 12:50
5192 citiri
Ucraina a construit drone pe care le va trimite sa lupte cu separatistii
Foto: Wikimedia

Compania Ukroboronprom, detinuta de statul ucrainean, a livrat fortelor armate de la Kiev primele drone capabile sa execute misiuni impotriva insurgentilor din teritoriile de la granita cu Rusia controlate de separatisti.

Pentru moment, dronele primite de armata ucraineana vor efectua misiuni de supraveghere, dar de anul viitor vor fi scoase pe piata si aparate UAV capabile sa execute misiuni de lupta, au anuntat reprezentantii Ukroboronprom, citati de Defense News.

Proiectul dronelor militare BpAK-MP-1 UAV a fost dezvoltat in doar un an de Meridian, o subsidiara a Ukroboronprom, si o echipa de cercetatori de la Universitatea Tehnica din Kiev.

Yuriy Paschenko, director adjunct in cadrul companiei producatoare de armament din Ucraina, a anuntat ca, spre sfarsitul acestui an, firma va testa si primele drone capabile sa execute misiuni de lupta, acestea urmand sa intre in dotarea armatei ucrainene la inceputul lui 2017.

Pana acum, oficialii de la Kiev nu au anuntat costurile de dezvoltare ale acestui proiect.

In spatele grupului Ukroboronprom se ascund 130 de companii din industria de aparare a Ucrainei.

Acestea sunt specializate in productia si exportul de aparate de zbor, rachete, nave de lupta, vehicule blindate, munitie, echipamente de radio-comunicatii si alte tipuri de armament.

Grupul Ukroboronprom a fost creat in 2010 ca o incercare de a consolida industria de aparare din Ucraina.

#arme conflict Ucraina, #razboi Ucraina, #drone militare, #dotari armata Ucraina , #Rusia