Vizita lui Putin la Roma aduce investitii de 300 de milioane de euro pentru extinderea firmelor italiene pe piata rusa

Joi, 04 Iulie 2019, ora 15:57
2618 citiri
Vizita lui Putin la Roma aduce investitii de 300 de milioane de euro pentru extinderea firmelor italiene pe piata rusa
Foto: CC0 Creative Commons

Fondul rus de investitii directe (RDIF) va semna un acord cu banca italiana de stat Cassa Depositi e Prestiti (CDP) pentru a investi impreuna 300 de milioane de euro (338 de de milioane de dolari) in firmele din Italia care vor sa-si extinda afacerile pe piata rusa, a afirmat joi seful fondului, Kirill Dmitriev, intr-un interviu acordat Reuters.

"CDP are un portofoliu important de companii si noi vom lucra cu ei pentru a promova investitiile in Rusia", a declarat Kirill Dmitriev.

Acordul intre RDIF si CDP va fi semnat joi la Roma, cu ocazia vizitei presedintelui rus Vladimir Putin in Italia.

Investitiile straine din Italia au scazut semnificativ de la impunerea sanctiunilor impotriva Rusiei, in urma anexarii de catre Moscova a Crimeei, in 2014, si a tensiunilor din Ucraina. Dar anul trecut Putin si premierul italian Giuseppe Conte s-au angajat sa extinda legaturile economice dintre cele doua tari.

"Aceasta vizita a presedintelui Putin va juca un rol important in promovarea cooperarii economice si a proiectelor de investitii intre Italia si Rusia", a afirmat Dmitriev.

In ultimii ani, produsele "Made in Italy" au devenit din ce in ce mai populare in Rusia.

Dmitriev a explicat ca producatorul italian de paste Barilla este interesat de extinderea afacerilor in Rusia, in timp ce producatorul de anvelope Pirelli vrea sa continue modernizarea si extinderea fabricii sale din Voronezh. De asemenea, a anuntat seful RDIF, compania italiana de utilitati Enel SPA va dezvolta mai multe parcuri eoliene in statul rus.

In iunie, Enel Rusia a anuntat ca board-ul sau a acceptat vanzarea termocentralei Reftinskaya GRES catre Kuzbassenergo, detinuta de Siberian Generating Company (SUEK), valoarea tranzactiei fiind de aproximativ 21 de miliarde de ruble (323 milioane de dolari).

Reftinskaya, cu o capacitate de 3,8 gigawati, este cea mai mare termocentrala detinuta in Rusia de Enel, care incearca sa o vanda din 2016.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Vladimir Putin vizita Roma , #Rusia