Vladimir Putin, primul candidat inregistrat oficial la presedintia Rusiei

Marti, 20 Decembrie 2011, ora 11:34
1033 citiri
Vladimir Putin, primul candidat inregistrat oficial la presedintia Rusiei

Comisia electorala centrala din Rusia a inregistrat marti candidatura premierului rus Vladimir Putin la alegerile prezidentiale din 4 martie 2012.

Astfel, Vladimir Putin a devenit primul candidat oficial la presedintia Rusiei. El si-a depus personal documentele necesare inregistrarii candidaturii pe 7 decembrie. Potrivit legii, Comisia electorala centrala trebuie sa adopte o decizie privind inregistrarea unui candidat in termen de zece zile, dupa ce studiaza documentele ce i se prezinta, informeaza Itar-Tass si postul Vesti.

Putin candideaza pentru al treilea mandat la Kremlin, dupa alte doua detinute in perioada 2000-2008. Intrucat in 2008 Constitutia nu ii permitea sa candideze pentru a treia oara, el l-a desemnat succesor pe Dmitri Medvedev. Dupa o pauza de 4 ani, legea ii da voie sa revina la sefia statului.

La alegerile prezidentiale din martie 2012 vor mai participa traditionalii perdanti liderul comunist Ghennadi Ziuganov, liderul Rusiei Juste Serghei Mironov, ultranationalistul liberal-democrat Vladimir Jirinovski si fondatorul partidului de opozitie Iabloko, Grigori Iavlinski.

Miliardarul Mihail Prohorov si-a anuntat, de asemenea, intentia de a candida. Acestora li se adauga guvernatorul regiunii Irkutk, Dmitri Mezentev.

Vladimir Putin este insa marele favorit al scrutinului, in ciuda valului de proteste fara precedent declansat de rezultatele alegerilor parlamentare din 4 decembrie, castigate de partidul sau Rusia Unita. Opozitia si observatorii internationali au afirmat ca legislativele au fost marcate de "fraude masive".

#vladimir putin, #Putin presedintie Rusia, #Putin candidat presedinte Rusia , #Rusia