10 obiceiuri care te lasa fara bani, lunar

Joi, 19 Mai 2011, ora 18:00
3629 citiri
10 obiceiuri care te lasa fara bani, lunar

Deseori se intampla sa iti dai seama ca ai cheltuit mult mai multi bani decat te asteptai, intr-un timp mai scurt, iar asta devine frustrant cand ti se intampla luna de luna. CNN Money prezinta cativa factori care iti par nesemnificativi, dar care te fac sa cheltuiesti inutil banii munciti cu greu, chiar de tine. 

Comisioanele de la bancomat

Lipsa de timp si dispozitie de a te deplasa pana la bancomatul adecvat cardului tau si tendinta de a nu tine cont de banca, atata timp cat reusesti sa scoti banii, te costa un procent serios din suma de pe card, cu fiecare tranzactie realizata.

Biletele la LOTO

Se spune ca ai mai  mari sanse sa fii lovit de un fulger, decat sa castigi la loterie.

Din pacate asta nu ii impiedica pe oameni sa joace, unii exagerand deseori cu sumele investite in joc.

Cafeaua de la minibar

Poate ca pretul unei cafele de la minibar iti pare neinsemnat, dar gandeste-te cati bani ai economisi daca ai petrece 5 minute in fiecare dimineata facandu-ti singur cafeaua, acasa.

Pachetele de tigari

Pe langa efectele negative pe care le au asupra sanatatii tale, tigarile iti pot afecta serios si bugetul.

Acorda cateva minute unui calcul simplu si te vei convinge.

Cumparaturile impulsive

Toate promisiunile si ofertele pe care le vezi in magazin sau pe diferite site-uri sunt menite sa te aemeneasca sa cheltuiesti si mai multi bani, multumit ca ai facut “o afacere buna”.

Plata produselor cu brand cunoscut

Produsele alimentare de la brandurile cunoscute sunt tot atat de bune ca restul produselor, indiferent de aspectul cutiei in care sunt prezentate.

Teoria e valabila si la haine si orice alte produse “de firma” care iti fura privirea in magazine.

Masa in oras

Obiceiul de a manca in oras este unul dintre cele mai costisitoare, iar cu banii cheltuiti in oras ai putea gati o mancare pentru cel putin doua zile, acasa.

Abonamentele la sala, nefolosite

Multi se ambitioneaza sa isi faca un abonament la sala si putin sunt cei care chiar chiar merg de atatea ori la sala, incat sa merite banii investiti.

Platile online la vouchere

Voucherele iti pot parea o afacere foarte buna, insa trebuie sa tii cont ca investeti bani in ceva de care nu esti sigur ca ai sa ai timp vreodata, iar daca acele vouchere expira, de multe ori si banii tai sunt pierduti.

Abonamente de cablu sau servicii de telefonie mobila

Cel mai probabil nu urmaresti toate canalele incluse in abonamentul extra ales de tine, cu entuziasm. Acelasi lucru este valabil si pentru serviciile si optiunile pentru telefonul mobil, iar cheltuielile nu sunt de ignorat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bani, #cheltuiala, #comisioane, #fara bani, #obiceiuri, #plata, #pret, #ramai fara bani , #Scotia