Am primit verde pentru munca in Regat

Luni, 07 Ianuarie 2008, ora 13:15
1761 citiri
Am primit verde pentru munca in Regat

Toate cele peste 16 mii de locuri de munca sezoniere din agricultura scoase la concurs de Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord vor fi alocate exclusiv romanilor si bulgarilor. Anuntul a fost postat inca din decembrie anul trecut pe site-ul Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca.

Potrivit reglementarilor britanice, din 2008 le este permisa incadrarea in agricultura numai cetatenilor care provin din state membre ale Uniunii Europene, iar ocuparea slujbelor in agricultura este permisa doar prin intermediul operatorilor care au obtinut autorizarea Border and Immigration Agency ?i care au urmat procedurile de obtinere a licentei din partea Gangmasters Licensing Authority. Pentru a putea munci in domeniul agricol din Marea Britanie, cei interesati trebuie sa contacteze numai operatorii autorizati sau reprezentantii acestora.

Contractele de munca se incheie pe perioade cuprinse intre 5 saptamani si 6 luni, iar un nou loc de munca poate fi obtinut in cadrul Schemei Lucratorilor Sezonieri din Agricultura dupa o perioada de intrerupere de 3 luni.
Conditiile impuse de angajatori sunt legate de cetatenie, obligatoriu romana sau bulgara, sa aiba cel putin 18 ani si sa detina un permis de munca (work card) emis de unul dintre operatorii autorizati de Border and Immigration Agency.

In ceea ce priveste nivelurile salariale minime admise, acestea variaza astfel : in Anglia si Tara Galilor intre 5,52 si 8,10 lire /ora, aproximativ intre 8 si 10 euro/ora, in functie de tipul calificarilor si a aptitudinilor angajatului dar si de complexitatea activitatilor desfasurate, iar in Irlanda de Nord intre 5,52 si 7,70 lire /ora, in functie de varsta, de experienta si munca depusa. In ceea ce priveste Scotia, salariul minim porneste de la 5,52 lire/ora, pentru primele 26 de saptamani indiferent de varsta sau tipul postului.

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.