Cele mai stupide taxe din SUA

Luni, 21 Februarie 2011, ora 00:05
1548 citiri
Cele mai stupide taxe din SUA

Politicienii americani au introdus ori inca dezbat o serie de taxe stupide, pentru a acoperi gaurile din buget.

Astfel, taxa pe moarte, pe cartile de joc ori pe nuditate se afla pe lista intocmita de MSNBC.

Taxa pe nuditate se plateste in statul american Utah, unde orice firma ai carei angajati presteaza servicii dezbracati va plati un impozit cu 10% mai mare.

Taxa pe covrigi este alta absurditate inventata de politicienii din SUA. Daca iti cumperi un covrig pentru acasa, nu platesti taxa suplimentara. In schimb, daca il consumi pe loc, aceasta este mai scump.

Si taxa pe moarte se afla in topul listei. De la 1 ianuarie 2011, costa 50 de dolari sa mori in Seattle. Daca nu platesti aceasta suma la medicul legist, nu ti se elibereaza actele care confirma decesul persoanei respective si, in consecinta, nu ai permisiunea sa o ingropi.

Taxa pe cartile de joc este platita doar daca achizitionezi un pachet cu trei jokeri.
Oricine cumpara un pachet de carti in statul Alabama trebuie sa plateasca o taxa suplimentara de 10 centi, insa doar in cazul pachetelor cu 54 de carti.

Americanii norocosi, care nimeresc un pachet cu trei jokeri, nu vor plati cei 10 centi.

Si cei care vor un ten bronzat scot bani suplimentari. Parte a controversatei reforme in sanatate, taxa pe bronz presupune ca oricine merge la solar trebuie sa plateasca 10% in plus.

Surprinzator, politicienii din SUA se asteapta sa stranga din aceasta taxa 2,7 miliarde de dolari in urmatorii zece ani.

Un district din nordul Pennsylvaniei taxeaza panourile publicitare ca pe imobiliare, iar stadionul din Texas cere bani tuturor echipelor care se dezechipeaza in vestiarele celor de la Dallas Cowboys.

Citeste continuarea pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#taxe sua, #taxe stupide sua , #Scotia