Cum sa scoti bani si din piatra seaca

Duminica, 21 Martie 2010, ora 02:04
4831 citiri
Cum sa scoti bani si din piatra seaca

Exista cateva calitati pe care orice afacerist trebuie sa le aiba: viziune, curaj, putere de anticipare si o buna constientizare a valorii banului. Miscarea verde a atras atentia asupra multor resurse care se epuizeaza, insa a adus si multe oportunitati de afaceri prin gasirea de solutii alternative care, in timp ce protejeaza planeta, aduc si multi bani.

Bloomberg iti arata cum poti sa scoti bani din piatra seaca sau, cu alte cuvinte, resurse care exista, dar nu sunt folosite.

Iata un exemplu culinar, dar care va va face sa aveti o imagine despre tema prezentata in acest articol. In Boston, daca comanzi rata Peking primesti carnea si pielita. In Hong Kong se serveste carnesa, pielita insa si supa. In Beijing, acelasi fel de mancare include toate cele deja mentionate insa si oasele, astfel ca risipa este minima.

De asemenea, feluri de mancare extrem de gustoase se pot face din resturi, cum ar fi capul de peste. Asadar, iata cum cu putina creativitate se pot gasi solutii pentru a nu irosi nimic din ceea ce ne ofera planeta.

Extrapoland, daca ne uitam in jur observam cum exista foarte multe resurse neexploatate. Insa intotdeauna se va gasi cineva pana la urma care sa le foloseasca. Tot ce trebuie sa faci este sa fii tu primul, si astfel vei avea o afacere ce va merge ca pe roate si va fi si prietenoasa cu mediul.

In Mexic, de exemplu, cauciucurile sunt folosite pe post de borduri, iar artistii brazilieni construiesc din ele ... mobila.

Companiile recicleaza sticle si cutii, insa rareori folosesc asta pentru o afacere inovatoare. Un designer recunoscut a luat, insa, capacele reciclate de la sticle si le-a folosit pe post de capace pentru ceasuri, creand o colectie ce se vinde extraordinar de bine.

Iar o echipa de elevi de la o scoala din New Hampshire a colectat uleiul pe care restaurantele il aruncau de obicei si a creat, la ora de chimie, combustibil pentru autobuzul scolii, in timp ce au extras glicerina si au facut sapun pe care l-au vandut pentru a-si finanta experimentul.

Si spatiul este risipit de cele mai multe ori, insa prin viziune poate fi folosit astfel incat sa adupa profituri enorme. Un magnat al petrolului le-a povestit jurnalistilor cum, cu zeci de ani in urma, a vrut sa scoata mai mult din benzinariile pe care le detinea. Erau profitabile oricum, insa avea sentimentul ca iroseste o oportunitate, ca iroseste spatiu.

Oamenii veneau, alimentau, plateau si apoi plecau mai departe. Insa ce altceva ar mai fi putut sa faca intr-o benzinarie? Solutia - magazinele. La inceput ideea sa a fost ridiculizata. Intrebarea tuturor era cine va veni sa cumpere si benzina si cafea din acelasi loc?

Ei bine, astazi trebuie sa faci eforturi sa gasesti o benzinarie care sa nu aiba si un magazin sau un restaurant sau pe ambele, iar cel despre care vorbim este unul dintre cei mai bogati oameni de pe Pamant.

Iata ca orice poate fi folosit pentru a crea ceva folositor comunitatii si, totodata, care sa repare un rau pe care tot noi l-am facut acestei planete. Tot ce trebuie sa faceti este sa va uitati in jurul vostru. Posibilitatile sunt peste tot.

#bani, #criza, #piatra, #seaca , #Scotia