Primul ministru slovac: Stiu cum poate UE sa-si creasca economia

Marti, 02 Octombrie 2012, ora 08:32
1034 citiri
Primul ministru slovac: Stiu cum poate UE sa-si creasca economia
Primul ministru slovac, Robert Fico

Primul ministru slovac, Robert Fico, a facut apel la UE sa se foloseasca de toate mijloacele pentru a sustine cresterea economica a continentului. Oficialul i-a invitat luni pe reprezentantii celor 15 state membre UE si Croatia din grupul Prietenii Coeziunii sa participe la summitul de pe 5 octombrie la Bratislava, informeaza agentia TASR.

"Noi, participantii, vom veni cel mai probabil cu o abordare pe care alte tari din UE nu vor putea sa o ignore usor si vor trebui sa se ocupe de ea", a declarat Fico, intr-o conferinta de presa organizata in comun cu ministrul slovac al afacerilor externe Miroslav Lajcak.

El a adaugat ca grupul ar dori sa-si exprime cererile cu privire la bugetul pe termen lung al UE pentru 2014-20, care este in lucru.

Printre cei asteptati sa participe la summit se numara primii ministri ai Republicii Cehe, Ungariei, Poloniei, Estoniei, Letoniei, Romaniei, Bulgariei, Sloveniei si Croatiei, impreuna cu presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso si presedintele Parlamentului European Martin Schulz.

Alte tari vor fi reprezentate de ministri si secretari de stat.

#crestere economie UE, #reuniune ministri UE , #Slovacia