Adrian Sarbu: CME spera la rezultate mai bune in 2010, dupa pierderea din T4

Luni, 08 Martie 2010, ora 23:45
2086 citiri
Adrian Sarbu: CME spera la rezultate mai bune in 2010, dupa pierderea din T4

Central European Media Enterprises Ltd., grupul american ce controleaza in Romania posturile din reteaua Pro, spera sa obtina rezultate "mai bune" in 2010, in conditiile in care si-a vandut afacerile din Ucraina si spera la o revenire a economiilor din regiune, relateaza Bloomberg.

CME, care a afisat o pierdere neta de 55 milioane dolari in ultimul trimestru al anului trecut, spera sa obtina rezultate mai bune in acest an, a spus directorul executiv al companiei, Adrian Sarbu, citat de Bloomberg.

Compania a anuntat pe 24 februarie un castig inainte de taxe, impozite, depreciere si amortizari (EBITDA) de 44,1 milioane dolari aferent trimestrului IV din 2009, in scadere fata de cel de 79,8 milioane dolari din perioada similara din 2008.

Dupa ce a renuntat la afacerile din Ucraina, CME a hotarat sa cumpere cu 400 milioane dolari reteaua de televiziune bulgara bTV de la grupul media News Corporation, condus de Rupert Murdoch.

"Presupunand ca vom incheia tranzactiile in Ucraina si Bulgaria, lucru pe care avem de gand sa il facem, toate operatiunile noastre vor afisa rezultate EBITDA pozitive la nivel de an.

O alta tinta de-a noastra e sa obtinem un rezultat EBITDA mai bun ca anul trecut; vom face tot ce ne sta in putinta, dar totul depinde de piete", declara Sarbu in martie.

El a precizat ca se asteapta ca pietele din Romania si Bulgaria, care au resimtit mai puternic criza de anul trecut, sa-si revina mai tarziu decat cele din Cehia si Slovenia. CME vrea sa se extinda in regiune prin productia si distributia de continut propriu si prin canale noi.

Sarbu a precizat ca programele din SUA aduc in prezent o treime din audienta pe care o aduceau in urma cu cinci ani, asa ca CME va trebui sa isi extinda distributia de continut pe internet.

El s-a aratat intersat si de introducerea televiziunii 3D in regiune si a precizat ca piata europeana de divertisment, care este "nedezvoltata" si "fragmentata", va trece printr-un proces de consolidare si va atrage o prezenta mai puternica a studiourilor americane in urmatorii zece ani.

Sarbu a mai spus ca CME nu cauta in mod activ posibilitati de achizitii in prezent. Grupul CME, controlat de omul de afaceri american Ronald Lauder, detine mai multe televiziuni in Romania, Bulgaria, Cehia, Croatia, Slovacia si Slovenia.

In iulie, grupul a semnat un acord cu Adrian Sarbu, avansat director executiv al CME, pentru achizitionarea MediaPro Entertainment, intr-o tranzactie estimata de banca americana Merrill Lynch la 97,6 milioane dolari.

In schimbul MPE, Sarbu a primit 10 milioane dolari in numerar, 2,2 milioane de actiuni CME, precum si posibilitatea de a cumpara, in viitorul apropiat, inca 850.000 de actiuni, la pretul de 21,75 dolari/bucata.

#adrian sarbu, #cme, #pro , #Slovenia