Borbely, ales co-presedinte al Comitetului Ministerial European pentru Mediu si Sanatate

Vineri, 06 Mai 2011, ora 09:22
1221 citiri
Borbely, ales co-presedinte al Comitetului Ministerial European pentru Mediu si Sanatate

Ministrul Mediului si Padurilor, László Borbely, a fost ales joi co-presedinte al Comitetului Ministerial European pentru Mediu si Sanatate, in cadrul primei reuniuni a organismului european ce s-a desfasurat la Paris, precizeaza NewsIn.

Al doilea co-presedinte al organismului european este ministrul sloven al Sanatatii, Dorijan Marusic.

Acest Consiliu isi asuma un rol politic central in coordonarea politicilor nationale si internationale in ceea ce priveste implementarea angajamentelor Declaratiei de la Parma, potrivit unui comunicat emis joi de Ministerul roman al Mediului si Padurilor.

"Sunt onorat de alegerea mea in functia de co-presedinte al Comitetului Ministerial European pentru Mediu si Sanatate si le multumesc colegilor mei pentru increderea acordata, mai ales responsabilitatea pe care o implica aceasta pozitie. Acest comitet trebuie sa prezinte un model, mai ales in ceea ce priveste implementarea intersectoriala a prioritatilor de mediu, dar si pentru alte domenii.

Trebuie sa fixam obiective pragmatice, foarte clare si sa promovam implementarea angajamentelor din Declaratia de la Parma", a declarat ministrul László Borbely.

Din Comitetul Ministerial European pentru Mediu si Sanatate fac parte ministrii ai Mediului din Romania, Turcia, Azerbaijan si Belarus, ministrii ai Sanatatii din Franta, Malta, Serbia si Slovenia, precum si directorul regional pentru Europa al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, secretarul executiv al UNECE, directorul Biroului Regional pentru Europa al UNEP, presedintele si co-presedintele Fortei de Actiune pentru Mediu si Sanatate si reprezentanti ai Comisiei Europeane.

#borbely, #comitet ministerial european mediu sanatate, #co-presedinte , #Slovenia