Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Moody's a retrogradat Slovenia

Moody's a retrogradat Slovenia


Agentia de rating Moody's a retrogradat datoria suverana a Sloveniei de la valoare Aa3 pana la A1, si in acelasi timp a anuntat perspective negative asupra evolutiei economiei.

Moody's considera ca procesul de recapitalizare a insistutiilor financiare europene va afecta in mod negativ perspectivele de crestere ale Sloveniei, informeaza Business Insider.

Sectorul bancar sloven are active totale in valoare de aproximativ 136 procente din PIB-ul national, ceea ce sporeste importanta acestui sector pentru expansiunea economica a tarii.

Principalii factori care au determinat aceasta reducere au fost, pe de o parte, riscurile si incertitudinile care se regaseau in bilantul guvernului sloven dar si riscuri sporite generate de deteriorarea conditiilor de finantare ca urmare a zonei criza datoriei suverane de euro, pe de alta parte.

De asemenea, presiunea care s-a manifestat asupra sectoarelor performante indica o viitoare scadere economica.

De exemplu, sectorul constructiilor va fi direct afectat de tendinta de recapitalizare a bancilor europene, acest sector dezvoltandu-se ca urmare a boom-ului imobiliar, facut cu putinta de relaxarea creditarii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 996 ori