Transferul portofoliului KD Life catre o societate din Slovenia, aprobat

Joi, 06 Ianuarie 2011, ora 18:09
1305 citiri
Transferul portofoliului KD Life catre o societate din Slovenia, aprobat

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a aprobat, in decembrie 2010, transferul unui numar de 742 de contracte ale societatii KD Life Asigurari catre societatea slovena KD Zivljenje, a anuntat joi arbitrul asigurarilor, intr-un comunicat preluat de NewsIn.

"Au fost transferate toate contractele de asigurare in vigoare existente in portofoliul societatii KD Life Asigurari, respectiv un numar de 742 contracte, incadrate in clasele de asigurari de viata traditionale si asigurari de viata legate de fonduri de investitii (clasele 1 si 3, asa cum acestea sunt definite de legislatia in vigoare)", se arata in comunicat.

KD Zivljenje este o societate de asigurare autorizata in Slovenia, care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei in baza principiului european al liberei circulatii a serviciilor.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor subliniaza faptul ca transferul de portofoliu nu afecteaza interesele asiguratilor, intrucat clauzele contractelor de asigurare preluate nu au fost modificate.

Odata cu aprobarea transferului de portofoliu, Consiliul CSA a decis si revocarea administratorului special desemnat la KD Life Asigurari, precum si retragerea autorizatiei de functionare a acestei societati.

Actionarii KD Life Asigurari au decis, in ianuarie 2010, deschiderea procedurii de lichidare voluntara a societatii in Romania.

SA a anuntat doua luni mai tarziu ca a plasat compania KD Life Asigurari in procedura de redresare financiara prin administrare speciala si l-a numit administrator special pe Nicolae Crisan, consilier principal al departamentului Fondului de Garantare din cadrul CSA.

La sfarsitul lunii iunie 2010, KD Life Asigurari si Eureko Asigurari au anuntat ca au incheiat un acord privind posibilitatea conversiunii produselor de asigurare detinute de cei aproximativ 5.500 de clienti KD Life Asigurari, cu asigurarea de viata FlexInvest de la Eureko Asigurari. 

#transfer, # kdlife, # slovenia , #Slovenia